Nypremiär för Fråga biblioteket 15 augusti

Frågabibl1

Trots den nya användardrivna sociala webben och den växande tilltron till “the wisdom of crowds” så har traditionella biblioteksdrivna virtuella referenstjänster fortfarande relevans. Fler och fler informationsstressade medborgare kommer att inse värdet i att kunna att vända sig till den enda instans som har – eller som åtminstone borde ha – näst intill total koll på BÅDE tryckta och digitala källor, dvs biblioteket.

Frågabibl2
Det är därför glädjande att Fråga biblioteket och Jourhavande bibliotekarie inom kort går samman i en enda sammanslagen tjänst och därmed på ett mer effektivt sätt än tidigare kan marknadsföra sig för allmänheten. Nya Fråga biblioteket har premiär 15 augusti. Tjänsten får då även en ny och mer professionell design vilket tillsammans med ökad synlighet kommer att kunna bidra till en ökad användning av tjänsten.

Det ska också bli spännande att se vad nästa steg i utvecklingen blir. Kommer vi snart att kunna ställa frågor till Fråga biblioteket via MSN Messenger och Meebo? Och í Facebook och Second life? Och kommer det att bli möjligt att som hörselskadad koppla upp sig via videotelefoni och få svar på sina frågor på teckenspråk?

Advertisements

2 Responses

  1. Ja, Åke, det är relevanta frågor du ställer, och jag hoppas det är nästa steg i vårt utvecklingsarbete, att bli nåbara via IM-lösningar, och att vi hittar sätt att öppna tjänsten för “de intelligenta massorna”. Trots allt känner jag mig lite stolt över att vi nu kommit så långt som till en gemensam ingång för de två tjänsterna.

    Premiären 15 augusti blir lite “i smyg”. 3 september kommer vårt pressmeddelande och förhoppningsvis ökad synlighet på många olika ställen 🙂 Vi har arbetat på detta under våren/sommaren.

    Det här ska bli kul!!! 🙂
    / Anna-Stina, nuvarande samordnare för Fråga biblioteket

  2. Det tycker jag med – jättespännande! Lycka till!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: