Meebo@bibliotek – update!

MeeboMe

Två svenska bibliotek – Göteborgs stadsbibliotek och Håbo bibliotek – har nyligen börjat använda MeeboMe i det lokala elektroniska referensarbetet:

Göteborgs stadsbibliotek började använda Meebo den 1 februari -07. Det funkar jättebra för oss. Tekniken är superenkel, nästan ingen utbildning behövs, och vi är samtidigt inloggade på MSN. Varje dag är det nån eller några som lägger till oss på sin kontaktlista på MSN. //Linnéa Sjögren, Göteborgs stadsbibliotek

Även Håbo bibliotek använder Meebo, både på hemsidan och på Barbabloggen. Det märks att folk (våra kunder) är lite blyga för att använda chattrutan, men när vi väl är inloggade brukar vi få frågor och kontaktförsök.

Har ditt bibliotek också kommit igång med Meebo?.
Skriv om dina erfarenheter här!

2 Responses

  1. Känner igen det där med “blyghet” inför chatt… Märkte det själv när jag kontaktade ett företag i England som använde meebo på sin sida. Liksom lite för “privat” och man vet inte riktigt hur man ska “bete sig”, jmf med telefon där det finns en ritual.

    Antar att man i Göteborg är inloggade mot msn via meebo – allt samlat i ett gränssnitt.

    Först försod jag inte varför man var inloggad på msn också – men det handlar ju just om att användare ska kunna lägga till biblioteket som kontakt i sina kontaktlistor. Att biblioteket ska bli en del i det digitala ekosystemet.

  2. Det där med MSN – ja vi vill att folk ska lägga till oss i sina kontaktlistor så att det enkelt ska kunna kontakta oss när vi är online samtidigt. Vi vill nå den målgruppen också, som rör sig på MSN. Vi loggar in på MSN via Meebo. Vi har börjat få mail till hotmailadressen, något som vi väl inte hade tänkt oss från början men det är ok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: